Voisiko jo sanoa että nyt on syksy?

Minusta voi vaikka kesäisen lämpimiä päiviä nyt on ollutkin.
Viikonloppuna vietettiin monilla paikkakunnilla venetsialaisia ja sytyteltiin muinaistulia. Elokuun samettiset illat jäävät jo taakse, ja alkaa ihana syyskuu…
Itselleni syksy on ehkä se läheisin vuodenaika vaikka pidänkin kaikista omine hienoine ominaisuuksineen. Syksyllä olen täynnä ideoita sekä tarmoa, olenhan syksyn lapsi, lokakuussa syntynyt. On ihana sytytellä lyhtyihin tulet ja poltella sisälläkin kynttilöitä. Saapuu kuulaat syysaamut, metsä tuoksuu syksyltä ja luonto tarjoaa upean väriloiston antaessaan tilaa talvelle. Nyt syksyksi olen tehnyt myös muutaman uuden saunahattumallin, Hra ja Rva -teksteillä. Nämä löytyvät myynnistä jatkossa suoraan verkkokaupastamme ja niitä on tilattavissa myös jälleenmyyntiin jälleenmyyjillemme.  

 

Herra ja rouva saunahatut

 

Syksy on myös kiireistä aikaa pienellä tilallamme.
Eläinten talviasumukset siivotaan, valmistellaan talvea varten. Lampaat keritään ja niille sekä muille otuksillemme on kerätty kesän aikana luonnosta kerppuja eli kimppuja talven virikkeeksi, herkuiksi sekä vitamiinien saamiseksi. Heinäpaalit on tilattu, nyt ne koristavat pihaamme. Kuudelle lampaalle on varattava hurja määrä kuivaheinää vuoden tarpeeksi. Lampaat keritsen itse, meidän “tyttöjen” tahtiin jotta se on heillekin mukava kokemus. Syksyllä nekin siirtyvät säiden mukaan viettämään enemmän aikaa sisätiloissa.
Meillä on kuitenkin hyvä pihatto johon pääsevät poutakeleillä ulkoilemaan läpi vuoden. Kanalan väkikin ulkoilee pitkään syksyllä suojaisassa ulkotarhassaan. Mutta yöksi menevät jo sisälle lämpimään.

Pihamaalla ja kasvihuoneessa aletaan olla myös syyspuuhissa.
Pienestä kasvihuoneelta kerätään vielä viimeiset yrtit, tomaatit talteen ja syödään salaatit. Siivousta sielläkin ja kukkapenkkien siistimistä. Marjapensaiden syyshuollon aika on vasta kun lehdet putoavat.
Lyhdyt ovat pesty ja aseteltu paikoilleen, istuin tyynyt korjattu sisälle yöksi ja pian kesäkukatkin vaihtuvat kanerviin ja kesäiset kranssit ja asetelmat syksyisiin.
Syksyllä luonto tarjoaa meille antimiaan talvea varten. Metsistä kerätään sieniä ja marjoja. Puutarhoista vielä viimeiset kasvikset, pian juurekset sekä myös omput.
Itse tein eilen syksyn ensimmäisen omenapiirakan. Ihana kanelin, ompun..syksyn tuoksu levisi pieneen tupaamme.

Vietimme viikonloppuna hääpäiväämme herkutellen ja saunoen.
Valmistin meille omat nimikoidut Hra.& Rva.saunahatut hääpäivämme kunniaksi. Persoonallinen, laadukas sekä ekologinen lahja myös hääpareille.
Syksyllä saunomisessa on oma ihanuutensa. Lyhtyjen valaisemaa polkua,
tähtitaivaan alla on tunnelmallista hipsutella niin ikään kynttilöin valaistun wanhan pihasaunan lämpöön, uudet saunahattumme päässä, tietenkin.
Saunoimme pitkään, kiireettä. Sen jälkeen uni maittoikin hyvin ja uuteen päivään nousimme virkeinä.

Syksy tarjoaa myös ideoita ja monenlaisia tarpeita kodin koristamiseen, niin sisälle kuin uloskin. Nyt on paras aika tehdä kransseja, kranssipohjat joulunkransseihin, kerätä asetelmiin tarpeet ja valmistaa linnuille talviherkut.

Näistä kerron lisää, jaan vinkkejä sekä ohjeita seuraavassa blogissani.

Hra tai Rva saunahatun voit tilata itsellesi tästä.