RisuVilla on vuonna 2006 perustettu yksinyrittäjän, Tuula Niemistön, eli minun, yritys.

Suunnittelen ja valmistan saunatuotteita, pääasiassa saunatonttuja ja saunahattuja.

Omat kädet ja aika ei aina riitä, ja minulla onkin ollut onni saada -ei tausta joukkoihini vaan rinnallani kulkijaa-  kaksi nuorempaa alansa ammattilaista.

He toimivat myös innoittajinani sekä tsemppaajina kehittäessäni RisuVillaa eteenpäin.

He jaksavat innostaa ja kannatella minua niinäkin päivinä kun olen itse väsynyt ja turhautunut.

Toinen heistä on aikuinen poikani, joka toimii teknisenä avustajanani, saadessani tekniikan usein ns.tilttiin. Olen siinä muuten hyvin lahjakas.

Hän toimii myös usein tekstieni oikolukijana, käännösapuna, sekä makutuomarina oman työnsä ohella. Varsinaisessa työssään hän toimii tapahtuma-alalla, stage-managerina, eli vastaa mm. festareilla lavatekniikan, äänentoiston ja valojen toiminnasta. Arvostan hänen mielipiteitään ja näkemystään ja toisinaan pallottelemalla ajatuksia, ne hioutuvat paremmiksi, kuin yksin toimimalla.

Sattuneesta syystä hän oli apunani viime vuonna vähän enemmän kuin normaalisti.

Noin vuosi sitten tuli ajankohtaiseksi suunnitella ja toteuttaa RisuVillalle verkkosivut sekä verkkokauppa. Näitä tekemään löytyi lahjakas nuori nainen, Anu Ruhanen. Hän on it-alan konsultti sekä markkinoinnin asiantuntija, ja yhdessä mietimme juuri RisuVillalle sopivanlaisen kaupparatkaisun. Yhteinen sävel löytyi heti ja yhteistyö on ollut mutkatonta ja sujuvaa. Kauppaa on tarkoitus yhdessä myös jatkokehittää.

Verkkokaupan avauduttua on ollut hienoa saada hänet tiimiimme, eikä yhteistyömme onneksi päättynyt siihen. Nykyään Anu myös toimii sivujeni ylläpitäjänä sekä RisuVillan markkinoinnin suunnittelijana.

RisuVillan tuotteet syntyvät rakkaudesta käsitöihin, luontoon, luonnonmateriaaleihin kuten minulle rakkaiden kuuden lemmikkilampaideni villasta.

Usein tahdon uppoutua rakkaan työni ääreen tai hetkeksi rapsuttelemaan lampaita. Onkin hyvä että Anu välillä muistuttaa minua some-päivityksistä, jotka joskus unohtuvat, uppoutuessani työni ääreen valmistamaan saunatonttuja sekä huovuttaessani saunahattuja.

Kirjoittaminen ja tarinoiden kertominen ovat olleet kuitenkin aina myös tärkeä osa minua ja saan valtavasti positiivista energiaa kommunikoidessani esimerkiksi sosiaalisessa mediassa seuraajieni kanssa. Olen myös kiitollinen saamastani palautteesta, ja sen saa yleensä parhaiten suoraan asiakkailta.

Monista asiakkaistani onkin vuosien saatossa tullut hyvin läheisiä, ystäviäkin joiden kanssa tulee jaettua ilot ja murheet.

Nämä nuoret tiimiläiseni pitävät minut tiukasti kiinni tulevaisuudessa ja varaamme nykyään säännöllisesti yhteistä aikaa suunnitellen jo pitkälle tulevaan, tavoitteenamme kehittää määrätietoisesti RisuVillaa eteenpäin.

En voisi kuvitella miten enää pärjäisin ilman näiden kahden tiimiläiseni; Anun ja Tommin apua. Koska he hoitavat tekniikan, markkinoinnin, ja kaiken niihin liittyvän, voin rauhassa keskittyä siihen mikä taas on minulle ominta osaamisaluetta, eli suunnittelemaan ja valmistamaan uusia malleja sekä saunatuotteita.

Yhteistyössä on uskomaton voima sekä valo viedä asioita eteenpäin, niin yrittämisessä, työyhteisöissä kuin perhepiirissäkin.