Pellavainen kylpytakki

68,00

Poista

Ihana pellavainen kylpytakki tuntuu kivalle saunan tai kylvyn jälkeen iholla ja on luontaisesti antibakteerinen. Toisin kuin tekokuitu, pellava on hengittävä materiaalina. Pellavasta valmistetut saunatakkimme sopivat hyvin käytettäväksi aamutakkina. Kylpytakki me malli sopii miehille sekä naisille.
Värit: värjäämätön pellava

Pellava on luontaisesti antibakteerinen, imukykyinen ja kestävä materiaali.

Kotimaista Öko-Tex puuvillaa, valmistettu Suomessa Raumalla.

Mitä Öko-Tex tarkoittaa?
Öko-Tex-standardi 100 on kansainvälinen tekstiilien testaus- ja sertifiointijärjestelmä. Se kehitettiin vuonna 1992. Kyseinen standardi rajoittaa tiettyjen haitta-aineiksi katsottavien tekstiilikemikaalien käyttöä.
Riippumattomien tutkimuslaitosten myöntämä sertifikaatti takaa, että tuotteessa ei ole haitallisia torjunta-aine-, raskasmetalli- tai formaldehydijäämiä. Se on siis turvallinen käyttää.

Kuinka peset ja huollat pellavatuotteita?

Nämä kylpytakit säilyttävät hyvin kuosinsa oikein hoidettuina.
Pese ohjeen mukaan, emme suosittele käytettäväksi tavallisia huuhtelu aineita.
Halutessasi käytä pyykkietikkaa ja saat samalla ihanan raikkaan tuoksun.
Pellavalle on ominaista hieman ryppyinen pinta mutta voit silittää ne halutessasi.
Pellava on paras materiaali saunatekstiileille kuten kylpypyyhkeisiin, laudeliinoihin, kylpytakkeihin sekä saunatyynyihin.

Pellavalle riittää yleensä pesu 40 asteessa mutta pyyhkeet ja kylpytakit ovat hyvä pestä 60 asteessa. Älä käytä turhaan esipesuohjelmaa. Se kuluttaa turhaan pellavaisia tekstiilejä. Älä myöskään täytä konetta aivan täyteen. Käytä kevyt linkousta.

Pellava

Pellava on yksivuotinen alle metrin korkuinen kuitu- ja öljykasvi. Pellava on maailman vanhimpia viljelykasveja. Sen oletetaan olevan peräisin Kaukasukselta ja sitä tiedetään viljellyn jo kivikaudella. Myös Suomessa ensimmäiset merkit pellavan viljelystä juontavat ainakin pronssikaudelle. Pellavan viljely oli Suomessa suurimmillaan 1700-luvulla, mutta tekokuitujen ilmestymisen myötä viljely loppui miltei kokonaan. Pellavan viljely on kuitenkin vähitellen alkanut saada uudelleen suosiota, vaikka onkin vielä verrattain vähäistä. Vuonna 2017 pellavan viljelyspinta-ala Suomessa oli arviolta 1 200 hehtaaria. Pellava kasvaa noin 120 senttimetriä korkeaksi. Sen kukat on vaaleansiniset tai valkeat. Pellavasta on jalostettu erillisiä lajikkeita siementen ja kuitujen tuotantoa varten.

Toimitusaika 1viikko
Koot; S - XL

Lisätiedot

Valitse väri:

Värjäämätön pellava

Valitse koko:

S, M, L, XL

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.