Kuura-joulutonttu

17,00

Kuura-joulutonttu

Iloinen Kuura-joulutonttu on Koivu-saunatontun serkkupoika.

Tonttu kuuluu kotitonttujen heimoon ja sen tehtävä onkin tuoda iloa koteihin sekä huolehtia kodeista sekä sen asukkaista.

Kuura-tonttu on pieni ystävällinen ja hyväsydäminen tonttua joka tuo perinteisen punaisen hiipoin iloa joulukotiin. Se on mukava antaa myös lahjaksi, joulumuistamisena.

Kuura-tonttu on syntynyt käsityönä Saimaanrannalla, Anttolassa, RisuVillan tonttupajalla. Se on valmistettu puusta, huovasta sekä RisuVillan omien viehkojen villantuottajien villoista. Pituutta Kuura-tontuilla on n. 18cm.

Sen kaulaa lämmittää punainen kaulahuivi, käsiä punaiset vanttuut sekä korvia punainen hiippalakki.

Olipa kerran...

Kuura-joulutonttu istui syksyisenä päivänä sammaleisella mättäällä ja mutusteli punaposkisia pihlajanmarjoja miettien tulevia kiireitä. Tonttu mietti mielessään miten vuosi vuodelta joulukiireet alkoivatkaan kuin yllättäen ja kuinka tuntui että sen olisi ehdittävä veljineen niin moneen kotiin viemään iloa. Koteihin jossa asui lapsia, vanhempia, mummoja ja vaareja. Ja miten se veisikään iloa yksin jouluaan viettävien koteihin. Ajatellessaan näitä tontun poskelle vierähti kyynel, kenenkään ei pitäisi joutua viettämään yksin joulua. Se tekisi parhaansa että ehtisi veljineen mahdollisimman moneen joulukotiin viemään hyvää mieltä tuliaisina. Joulua ajatellessaan Kuura-tontun mieleen nousi joulut RisuVillan tonttulassa. Voi niitä joulun tuoksuja, Aune-tonttumuorin leipoessa pipareita, pullapoikia... Entäpä sitten kiireinen sutina tonttupajalla tontut nikkaroivat lahjoja ja paketoivat paketteja joulupukin konttiin viemään iloa ympäri maailmaa mahdollisimman moneen joulukotiin.